Havsform bloggen

Välkommen till Havsformbloggen! En blogg som handlar om webshoppen havsform.ax.

Jennys handarbeten

Publicerad 2015-11-06 15:47:00 i Hantverk,

 Idag tänkte jag berätta lite mer om mitt hantverk och hur det utvecklade sig till att jag startade ett företag.
 
På hobbynivå
Handarbete som en hobby har jag haft en längre tid. Jag har stickat sen år 2001 då jag köpte mitt första garn i en handarbetsaffär i Mariehamn. På den tiden stickade jag inte lika mycket som jag numera virkar. Då brukade jag sticka något par strumpor eller ett par vantar ibland.
 
Sen 2010 virkar jag mycket. Det började med att en vän frågade om jag kunde virka en barnmössa åt hennes dotter. Jag sa inte nej, men blev tvungen att gå till biblioteket och låna en bok för att ta reda på hur man gör eftersom jag inte virkat något sen tidigt 1990-tal då jag virkade en grytlapp till min mormor i julklapp.
 
På något vis fastnade jag för virkningen. Det blev fler virkade barnmössor men jag började även få beställningar av flera vänner på väskor, plädar och andra hantverk. Nuförtiden virkar jag mycket med mormorsrutan som bas.
 
Den här pläden, som innehåller den sista kvarlevan av det allra första garnet jag köpt blev klar för två år sen. Pläden finns utställd på Almas hantverk o galleri i Sottunga.
 
 
Jennys handarbeten på sociala medier
Under året 2013 kände jag ett behov av attt kunna samla och kategorisera alla bilder jag tog på mina handarbeten. Det var då jag startade en sida på Facebook som jag döpte till Jennys handarbeten. Det kändes bra att ha en sida som bara handlade om min hobby och alla som ville kunde få ta del av.
 
Sen gick det en tid och jag kände att jag började upptäcka flera sociala medier och efter ett tag kände jag att jag borde ha samma namn på alla kanaler för att visa att de hör ihop. Idag har jag konton på flera sociala medier med namnet Jennys handarbeten. 
 
Vägen mot eget företag
Jennys handarbeten är dock en hobbyprofil. Under vårvintern 2015 började jag känna allt mer att jag ville starta ett eget företag som jag kunde sälja mina alster genom. Jag gjorde en web-enkät med olika frågor som jag lade ut på olika ställen på internet för att få in svar som skulle hjälpa mig på vägen mot en företagsprofil. Jag hade redan innan en liten tanke om att starta en nätbutik.
 
Senare under våren fick jag kontakt med Ålands näringsliv som lämpligt nog har ett projekt som heter Digitalimera. Digitalimera handlar om hur man som företag ökar sin digitala närvaro, dvs. syns mer på nätet. Under året har jag deltagit i olika föreläsningar och workshoppar i projektet där jag har fått mer kunskap om hur e-handel fungerar.
 
Den 1 maj i år öppnade jag webshoppen med endast 10 produkter i sortimentet. Idag har sortimentet både förändrats och vuxit till närmare 200 produkter och sortimentet är precis som företaget i sig under utveckling. Man får gärna komma med olika synpunkter om webshoppen, t.ex. genom att svara på enkäten.
 
Det går att handla i webshoppen men då jag kontinuerligt utvecklar hemsidan kan det ibland se lite konstigt ut på sidan. Det beror på att det tar sin tid då jag gör allt arbete med webshoppen själv. Jag designar hemsidan, fotograferar alla bilder, skriver alla texter och uppdaterar sidan. Det är vad man skulle kunna kalla för ett digitalt hantverk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Havsform

Hej! havsform.ax grundades som webshop 2015 av mig, Jenny Nylund. I bloggen skriver jag om nyheter och annat som rör webshoppen. Välkommen hit!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela