Havsform bloggen

Välkommen till Havsformbloggen! En blogg som handlar om webshoppen havsform.ax.

Mormorsrutor

Publicerad 2015-11-12 14:57:00 i Jennys projekt - beställningar,

 
Det är knappast någon nyhet att jag virkar mormorsrutor. Det är något jag ofta gör, eftersom jag tycker att de är lätta att variera och rutorna kan användas på olika sätt.
 
Just nu håller jag på att virka stolsdynor av mormorsrutor. Den här modellen av stolsdyna består av två olika mormorsrutor, som återkommer hela tiden genom handarbetet.
 
Jag virkar totalt 9 rutor till varje stolsdyna. Sen syr jag syr ihop rutorna i rader med 3 rutor i varje rad.
 
 
När jag har sytt ihop rutorna radvis med varandra är det dags att avsluta projektet med en virkad kant. Jag har virkat 3 varv med kantfärgen för att få måtten att stämma. Det här projektet är beställt av en person som själv kommer att sy på ett bakstycke av tyg till stolsdynan.
 
 
Presentationen av det här projektet blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jag tänkte att jag skulle prova något nytt och göra en videoblogg med hjälp av webkameran men det ville inte riktigt fungera. Till slut hittade jag ett program som både gick att använda till filminspelning och vars filer gick att ladda upp. Tyvärr visade det sig att filmen var för lång för att kunna laddas upp i ett format som hade kunnat visas på bloggen. 
 
Då bestämde jag mig för att ladda upp filmen som är ca 30 minuter lång på havsform.ax sida på Facebook istället. Finns du på Facebook kan du gå in och titta på filmen där.
 

Kommentarer

Postat av: Sara

Publicerad 2015-11-12 17:36:10

Nej men så fint! :D

Svar: Tack så mycket! :)
Jenny Nylund

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Havsform

Hej! havsform.ax grundades som webshop 2015 av mig, Jenny Nylund. I bloggen skriver jag om nyheter och annat som rör webshoppen. Välkommen hit!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela